Piatra Neamţ: Parcometre la Piaţa Centrală şi la Mall-ul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Începând cu 1 noiembrie vor fi puse în funcţiune parcometrele de la Piaţa Centrală şi de la mall-ul public
Începând cu 1 noiembrie vor fi puse în funcţiune parcometrele de la Piaţa Centrală şi de la mall-ul public

Începutul lunii noiembrie vine cu o schimbare pentru şoferii pietreni, care parchează maşinile în zona Pieţei Centrale ori la mall-ul public din oraş, unde funcţionează serviciile comunitare din judeţ.

Societatea Urban, care administrează cele două parcări din luna mai a acestui an, a renunţat la persoanele care eliberau tichetele de parcare şi, începând cu 1 noiembrie, va pune în funcţiune două parcometre montate la piaţă şi la Forum Center.

Astfel, şoferii care staţionează pe unul dintre cele 45 de locuri din faţa mall-ului public ori optează pentru unul dintre cele 65 de locuri din parcarea ce înconjoară Piaţa Centrală, vor fi obligaţi să-şi procure tichetul de la parcometru şi să-l afişeze la vedere. Pentru o oră de staţionare, tariful este de un leu.

Dacă nu prezintă tichetul de parcare,  proprietarii maşinilor riscă să se aleagă cu roţile blocate, fiind nevoiţi să achite 50 de lei pentru deblocare.

În restul oraşului, tarifele pentru parcările cu plată sunt stabilite de societatea XdataSoft şi variază în funcţie de zonă. Astfel, pentru o oră de staţionare în patrulaterul din centrul oraşului tariful este de doi lei, iar pentru cele din zona B, este de 1,5 lei. Staţionarea în parcările cu plată se plăteşte în intervalul orar 8.00 - 18.00, în timpul nopţii şi în weekend fiind gratuită, excepţie făcând cele din centru, care se plătesc şi în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 8.00 - 14.00.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite