Piatra Neamţ: Obiecte unicat la primul târg de handmade din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bijuteriile făcute din materiale textile au fost la mare căutare
Bijuteriile făcute din materiale textile au fost la mare căutare

La evenimentul organizat în cel mai mare complex comercial din centrul oraşului şi-au expus creaţiile 15 tineri.

Târgul a fost o experienţă unică atât pentru organizatori şi participanţi, cât şi pentru vizitatori. „Intenţia noastră este de a avea câte un proiect aparte în fiecare lună, ne bucurăm că am reuşit să organizăm acest târg pentru tinerii din oraş şi că s-au prezentat 15 creatori. Luăm în calcul ideea de a relua târgul în luna decembrie, înaintea Sărbătorilor de iarnă", a spus Cosmin Pintilie, preşedintele Consiliului Local al Tinerilor.

Mădălina Csibi are 15 ani şi s-a axat pe brăţări făcute din aţe. „Îmi plac şi sunt căutate lucrurile de genul ăsta. Astăzi pot spune că am avut succes, iar acum lucrez pentru o comandă specială, pe care am primit-o la târg", povesteşte Mădălina.

O altă expozantă de la târg a fost Ana Sipoş, o tânără de 17 ani, care şi-a descoperit pasiunea pentru handmade în urmă cu an şi jumătate. „Îmi plac cerceii şi bijuteriile şi mi-am dorit să am cât mai multe fără să dau prea mulţi bani. Zilnic, îmi dedic aproximativ două ore pentru a crea obiecte. Este primul târg de handmade la care particip şi sunt fericită că am avut clienţi încă de la primele ore. Voi mai participa dacă se vor mai organiza astfel de expoziţii", a spus încântată Ana Sipoş.

Vizitatorii au fost plăcut surprinşi de creaţiile tinerilor şi au spus că şi-ar dori să fie mai multe târguri de gen, pentru a le da ocazia creatorilor din oraş să-şi prezinte obiectele. „Am cumpărat o pereche de cercei şi un pandantiv. Mi se par foarte interesante şi cred că dă o notă aparte dacă porţi un obiect creat manual de cineva decât să cumperi unul făcut în serie", a spus Lavinia Florea.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite