Piatra Neamţ: Nostalgii comuniste la mitingul bugetarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La acţiunea de protest desfăşurată astăzi în oraş, manifestanţii le-au reproşat guvernanţilor că au furat ce au construit înainte de 1989

Protestarii şi-au dat întâlnire la ora 11.30 în patru zone ale oraşului de unde au plecat, în marş, spre sediul Prefecturii unde a avut loc mitingul. Organizatorii acţiunii, confederaţiile sindicale Cartel Alfa, CNSLR Frăţia, CSDR şi BNS, la care s-au raliat şi sindicatele pensionarilor, au mobilizat o participare de aproape 1000 de oameni nemulţumiţi tăierile salariale impuse de guvernanţi.

„Printr-o notă revendicativă cerem rediscutarea măsurilor anticriză, asumarea de către Guvern şi Parlament a minciunilor electorale şi a dezastrului în care ne-au adus în ultimii 20 de ani", spune Ioan Zaharia, liderul filialei judeţene Cartel Alfa.

La acţiunea de astăzi au participat reprezentanţi ai sindicatelor din Poliţie, Poştă, funcţionari din 42 de primării nemţene membri ai sindicatului „Ştefan cel Mare", siderurgişti de la Mittal Steel Roman, cadre didactice şi sindicaliştii de la «Ambulanţa».

Soluţia străzii: reducerea veniturilor parlamentarilor

Prostatarii nu au venit doar cu revendicări, ci şi cu soluţii pentru ieşirea din criză. Între acestea, ei propun diminuarea muncii la negru, ajustarea veniturilor parlamentarilor, a miniştrilor şi secretarilor de stat sau aplicarea unei impozitări de 90% pentru personalul diplomatic ce încasează salarii care depăşesc salariul preşedintelui României.

„Este cea mai mare acţiune de protest care a avut loc în ultimii ani în Piatra Neamţ şi aş compara-o cu un marş al suferinţei, cu un cor al sclavilor din opera lui Verdi", mai spune liderul sindical.      

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite