Piatra Neamţ: Micuţii studiază teatrul, iar adulţii artele plastice la Şcoala Populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta Şcolii Populare de Arte din Piatra Neamţ pare să fie din ce în ce mai atrăgătoare pentru părinţii care vor să valorifice talentul copiilor ori pentru adulţii care-şi doresc să aibă şi altă ocupaţie pe lângă serviciu.

Peste 120 de nemţeni frecventează cursurile de arte plastice, chitară, teatru, iconografie, orgă, pian sau dans popular.

Cele mai căutate clase sunt cele de arte plastice, chitară şi de teatru. „Avem 23 de elevi, cea mai mică fiind o fetiţă de 5 ani, iar cel mai mare cursant având 17 ani. Cursurile durează doi ani, însă există şi elevi care vin de cinci sau şase ani. Unii se înscriu pentru că-şi doresc să facă teatru, alţii sunt aduşi de părinţi fie pentru că au talent, fie pentru că aici socializează şi reuşesc să-şi învingă timiditatea şi să comunice mult mai uşor", a precizat actriţa Maria Hibovski, coordonatoarea clasei de teatru de la Şcoala Populară.

Ceea ce a început ca o pasiune s-a transformat deja în carieră pentru opt dintre elevele trupei de teatru coordonate de actriţa Maria Hibovski. „În 10 ani de activitate la Şcoala Populară de Arte pot spune că am reuşit să formez opt actriţe, care sunt acum fie la facultăţile de teatru din ţară, fie joacă deja la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ ori pe scenele din Târgu Mureş sau Iaşi", a adăugat Maria Hibovski.

Viorica Ciucanu a absolvit, în urmă cu doi ani, clasa de arte plastice coordonată de profesorul Arcadie Răileanu, dar spune că şi acum se mai duce pentru a cere sfatul îndrumătorului, iar lucrările sale au fost prezentate deja în 18 expoziţii. „Trecusem de 40 de ani când m-am înscris. Mi-am dorit din tot sufletul să pictez şi pot spune că, în cei trei ani de curs, am făcut atât teorie, cât şi desen şi pictură", a spus artistul plastic Viorica Ciucanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite