Piatra Neamţ: Mai bine de 100 de nemţeni vor diplomă de artişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Cultură a Sindicatelor din Piatra Neamţ inaugurează sâmbătă, 2 octombrie, începând cu ora 11.00, prima Universitate Populară de Arte şi Cultură din judeţ.

Oferta pare să fie mai mult decât interesantă pentru nemţeni, numărul celor care s-au înscris deja la cursuri depăşind 100 de persoane. „Legea aşezămintelor culturale permite înfiinţarea universităţilor populare în cadrul caselor de cultură. Avem cursuri de limbi străine, cum ar fi rusa şi greaca, dar şi de dansuri moderne şi populare ori de chitară. La absolvire, vor primi un certificat de competenţe, care să ateste faptul că au urmat orele Universităţii Populare de Arte şi Cultură Neamţ", a declarat Stelian Grigore, directorul Casei de Cultură.

Sediul Universităţii va fi în incinta Casei de Cultură din Piatra Neamţ, iar anul şcolar începe pe 2 octombrie 2010 şi se încheie pe 30 iunie 2011. Cursanţii plătesc între 40 şi 60 de lei lunar, în funcţie de ceea ce-şi doreşte fiecare să studieze. „Preţurile mi se par mai mult decât accesibile şi e chiar bine să ai o variantă pentru a-ţi petrece într-un mod util timpul liber. Dacă la final mai ştii să vorbeşti şi o limbă străină pe care nu prea ai ocazia s-o înveţi în şcoală e foarte bine", crede funcţionarul public Daniela Marcu.

Cursurile sunt destinate începătorilor, indiferent de vârstă, însă cei mai interesaţi de oferta Universităţii Populare de Arte şi Cultură rămân tinerii, care au mai mult timp liber şi sunt mai dornici să înveţe lucruri noi. „Mi-au spus nişte prieteni şi chiar vreau să mă înscriu la chitară şi la limba rusă. Părinţii nu m-au lăsat să merg la Liceul de Arte, ci mi-au zis să fac ceva serios, deci acum pot să fac şi ce vreau eu, chiar dacă în timpul meu liber. E foarte bine că se fac astfel de cursuri şi mi-ar mai plăcea să existe şi unul de jurnalism", a spus Alexandru Avarvarei, elev în clasa a X-a.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite