Piatra Neamţ: Locato porneşte instalaţiile de încălzire din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caloriferele pietrenilor se vor încălzi de săptămâna viitoare
Caloriferele pietrenilor se vor încălzi de săptămâna viitoare

Pietrenii au fost anunţaţi că, de la începutul săptămânii viitoare, ţevile caloriferelor li se vor încălzi, însă, din cele 198 de centrale termice din sistemul centralizat, numai 73 sunt în funcţiune.

Pietrenii dau drumul la căldură cu porţia

125 de centrale nu funcţionează în prezent deoarece, din cauza datoriilor pe care Locato le are către E.On Gaz, cei din urmă au sistat alimentarea lor cu gaze naturale. Repornirea a fost condiţionată de plata integrală a datoriilor, precum şi de plata unei garanţii, reprezentând valoarea medie a consumului lunar la fiecare centrală.

Locato are încă de încasat facturi de la populaţie pentru energia termică furnizată, sub formă de apă caldă şi căldură de aproape un milion de lei. Datoria societăţii de termoficare către E.On Gaz pentru gazul metan consumat la centrale este de 4,7 milioane lei.

Prin Ordonanţa de Guvern din 29 septembrie 2010, Locato primeşte suma de cinci milioane de lei de la bugetul de stat, drept compensare în cuantum de 45% a combustibilului consumat în centralele termice.

După încasarea contribuţiei de la stat, Locato va trebui să renegocieze garanţia solicitată de E.On Gaz. Reprezentanţii societăţii de termoficare din oraş au cerut deja repornirea centralelor termice, însă aşteaptă încă un răspuns.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite