Piatra Neamţ: Locatar carbonizat în apartamentul în flăcări (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pietrean a căzut victimă incendiului care a izbucnit aseară în propria locuinţă situată la etajul opt al unui bloc de pe strada Mihai Viteazul.

Un pietrean a căzut victimă incendiului care a izbucnit aseară în propria locuinţă situată la etajul opt al unui bloc de pe strada Mihai Viteazul. Pompierii au fost sesizaţi de incendiu la ora 20.44, dar misiunea a avut un grad sporit de risc deoarece flăcările se puteau extinde şi la apartamentele învecinate.

image

„În afara celor care au ieşit afară, pompierii şi echipajul SMURD au mai evacuat 25 de persoane de la ultimele patru niveluri ale blocului", a precizat căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Primele cercetări au arătat că incendiul a fost provocat de un scurt circuit produs la o aerotermă conectată la reţeaua electrică. Victima, Gavril Petrescu, de 55 de ani, nu locuia permanent în apartament şi se debranşase de la sistemul centralizat de încălzire.

image

„La trei ore după ce am terminat de scos apa din apartament, după intervenţia pompierilor, pereţii încă dogoreau de căldură, aşa de tare s-a încins locuinţa", a spus Maria Demetercă, o vecină de palier.

image

În această dimineaţă, doi specialişti de la Inspecţia în Construcţii şi de la Primărie au evaluat urmările incendiului. În urma anchetei s-a stabilit că structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată, astfel încât nu este nevoie decât de reparaţii locale.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite