Piatra Neamt: Lipsa banilor îi duce cu mobilul la reparat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul service-urilor de telefonie din oraş a crescut în ultima perioadă, iar meşterii nu duc lipsă de clienţi. Pietrenii apelează la serviciile depanatorilor pentru a prelungi durata de utilizare a telefonului, în condiţiile în care în anii trecuţi îşi schimbau mobilul la câteva luni.  

În încercarea de a economisi cât mai mulţi bani pentru a face faţă cheltuielilor zilnice, pietrenii au renunţat la mofturi când vine vorba de telefonul mobil.
„Mi-am cumpărat unul acum trei ani şi încă mă folosesc de el, mai ales că îmi trebuie la apeluri şi la mesaje. Atunci am dat vreo 200 de lei la abonament şi nu-l schimb până ce nu se strică de tot. Aveam probleme cu tastatura, dar am înlocuit-o şi acum este totul în regulă“, a spus secretara Sabina Mancaş.


Dacă înainte renunţau la mobil în momentul în care avea o mică defecţiune şi-şi cumpărau unul nou, acum preferă să apeleze la serviciile depanatorilor pentru a cheltui mai puţin.


„Învăţăm să facem economie“


„Am fost cu două telefoane, al meu şi al soţiei. Pe reparaţii am dat 130 de lei. Dacă trebuia să cumpăr unele noi nu scăpam fără câteva sute de lei. Asta este, trebuie să învăţăm să mai facem şi economie“, crede profesorul Lucian Nistor. În centrul oraşului concurenţa este destul de mare, însă cei care lucrează la service-urile de telefonie mobilă nu se pot plânge de lipsa clienţilor.

„Noi avem o reprezentanţă şi în Iaşi şi acolo merge mai bine. Aici s-ar putea să conteze şi faptul că sunt două service-uri unul lângă altul. Costul reparaţiilor poate începe de la 20 de lei şi poate să ajungă şi la câteva sute de lei, în funcţie de telefon şi de problemele pe care le are“, a spus Bogdan Mihai, unul dintre depanatorii din centrul oraşului.


Alţii, în schimb, spun că nu mai fac faţă comenzilor şi că au ajuns să aibă programări. „Clienţi avem. Oamenii nu mai au bani şi atunci vin la noi să-i ajutăm. Reparaţiile sunt cu mult mai ieftine, iar diferenţa se simte mai ales la telefoanele scumpe“, a explicat Ionuţ.


Promoţiile, vânate de pietreni


Mulţi recunosc că-şi schimbă telefonul numai în perioada Sărbătorilor, când găsesc oferte care să-i atragă şi să le convină. „Mi-am luat mobil de Crăciun anul trecut. Şi aşa am abonament şi l-am prelungit. Acum aştept Sărbătorile ca să-i cumpăr şi băiatului unul. Nu vreau să dau mai mult de 300 de lei pentru că nu am de unde“, susţine Gheorghe Cozma, electrician de profesie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite