Piatra Neamț: Lebedele de pe Bistrița, păzite cu patrule de poliție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lebedele care au migrat de la coada lacului Bâtca Doamnei până în zona podului Căprioara sunt păzite de poliția locală, după ce mai multi pietreni au sesizat că păsărilor li s-a pus gând rău de către unii concitadini.

Agenții sunt mai des în patrulare prin zonă, în special noaptea, tocmai pentru a descuraja astfel de porniri „gastronomice".

„Am intensificat patrulările în zona podului pentru că am primit mai multe sesizări cum că unii le-au dat de gust. Le păzim de braconieri. Monitorizăm cu atenție zona, mai ales că anul acesta s-a întâmplat ca ele să nu mai ierneze în locurile în care erau de obicei întîlnite, mai spre lacul Bâtca, ci au coborât aproape de oraș. Probabil reprezintă o tentație destul de mare pentru unii, dar noi nu putem permite asta", spune Dumitru Crăescu, șeful poliției locale.

Lebedele au migrat spre podul de la Căprioara de ceva vreme, cel mai probabil în căutarea hranei. Traseul lor este destul de scurt, în funcție de locurile în care găsesc oameni care să le dea de mâncare, fie la podul de la Căprioara, fie la cel din zona pieței centrale. Iar pietrenii sunt mai mult decât dornici să le dea de mâncare, „operațiunea" fiind acum o obișnuință, mai ales în weekend.

FOTOGALERIE: Lebedele au migrat în zona podului „Căprioara"

La podul din zona pietei centrale problema hranei este partial rezolvată întrucît Cuejdiul aduce destule resturi si gunoaie, iar depozitele formate involuntar în albie sînt pe placul păsărilor.

Aparitia lebedelor rămâne o atracție și nu puțini au fost cei care au sugerat autorităților să valorifice această obișnuintă. N-ar fi nevoie decât de ceva de mâncare și de pază împotriva braconierilor.

Potrivit datelor oficiale de la Garda de Mediu, lacurile Bâtca Doamnei, Vaduri și Pângărați găzduiesc aproape 350 de lebede, din care aproape 100 sunt lebede de iarnă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite