Piatra Neamţ: Laboratoarele au început să facă programari pentru analize gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii se pot înscrie la clinicile din oraş pentru a-şi face investigaţiile medicale în luna iulie.

Două din laboratoarele din Piatra Neamţ au decis să primească, începând de astăzi, cereri pentru analize medicale gratuite. Punctele de lucru ale Micromedica şi Biomedica au deschis lista de înscrieri pentru nemţenii care vor să-şi facă investigaţiile de specialitate în baza biletelor de trimitere eliberate de medici.

Experienţa ultimelor luni demonstrează că fondurile alocate de Casa de Sănătate pentru decontarea analizelor sunt insuficiente pentru a acoperi cererile pacienţilor, iar laboratoarele nu pot onora decât un număr limitat de solicitări.

„Înscrierile nu se pot face telefonic pentru că trebuie să verificăm datele din biletele de trimitere. Nu facem programări foarte multe pe zi ca să nu aglomerăm fluxul de lucru şi, în aceste condiţii, sperăm să putem programa analizele solicitate până la jumătatea lunii iulie", spune doctor Mihaela Popovici, şefa Laboratorului Biomedica.

În aceste condiţii, investigaţiile medicale gratuite sunt efectuate doar în primele zile ale fiecărei luni. Nemţenii care au nevoie de analize şi nu reuşesc să se programeze din timp sunt nevoiţi să achite contravaloarea testelor de sănătate.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite