Piatra Neamţ: La Spitalul judeţean vor fi înfiinţate rezerve de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea unităţii sanitare vrea să demareze lucrările de modernizare luna viitoare

Între investiţiile anunţate de conducere este  înfiinţarea unor rezerve de lux în cadrul secţiei de Chirurgie. Pacienţii care îşi vor permite să achite costurile unei zile de cazare vor avea parte de baie proprie, frigider sau televizor în cameră.

„Ne dorim să realizăm saloane care să ofere condiţii foarte bune şi să reabilităm şi sistemul termic al blocului chirurgical", a spus medicul Silvia Roşescu, managerul spitalului judeţean. Costurile pentru o zi de cazare în aceste saloane nu au fost încă stabilitate, dar fondurile vor constitui venituri pentru alte operaţiuni de modernizare a spitalului.

Şantier şi la toalete

Tot în cadrul lucrărilor anunţate de conducerea spitalului se înscrie renovarea băilor şi a toaletelor din spital. Şi aspectul exterior al spitalului intră în planul de lucrări din acest an, faţada urmând să suporte operaţiuni de reabilitare.

„Avem deocamdată alocată de la Consiliul Judeţean Neamţ suma de un milion de lei, dar fondurile ar putea fi suplimentate", a mai precizat managerul spitalului.

O altă investiţie, de această dată coordonată de către Ministerul Sănătăţii printr-un proiect cu fonduri europene, prevede modernizarea secţiilor Ginecologie şi Neonatologie. Proiectul derulat la nivel naţional şi coordonat de Ministerul Sănătăţii are o valoare totală de 62 milioane de euro.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite