Piatra Neamţ: Kilogramul de castraveţi, mai ieftin decât o roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul kilogramului de castraveţi din pieţele pietrenilor variază între 30 de bani şi un leu
Preţul kilogramului de castraveţi din pieţele pietrenilor variază între 30 de bani şi un leu

Psihoza E.Coli care a făcut înconjurul lumii a scăzut preţul castraveţilor din pieţele pietrenilor.

Dacă în Piaţa Centrală kilogramul de castraveţi costă un leu, în piaţa en-gros este şi de trei ori mai ieftin. „Am venit tocmai de la Tecuci. Oamenii care sunt mai calculaţi nu se sperie de ce văd la televizor şi continuă să cumpere, mai ales că acum sunt buni de pus la murat pentru vară sau la oţet pentru iarnă. Eu îi dau şi fetiţei mele de 11 luni şi nu a păţit nimic până acum", a spus unul dintre comercianţii din piaţa en-gros.

Comercianţii din Piaţa Centrală consideră că preţul se justifică, mai ales că acum a început sezonul castraveţilor. „E un leu kilogramul şi la banii ăştia oamenii uită şi de boală. Lumea cumpără, mai ales că e ieftin, şi nimeni nu s-a plâns că s-ar simţi rău", a spus comerciantul Toader Irimia.

Neafectate de psihoza internaţională, roşiile se vând în continuare la trei sau la 3,5 lei kilogramul. „Dacă ar scădea la toate ar fi foarte bine pentru că aşa ne-am permite şi noi să cumpărăm mai multe. Am văzut că cireşele sunt la opt lei şi căpşunele de la şase la opt lei. Mi se par prea mari preţurile, mai ales la ce salarii avem. Cred că abia acum este preţul real la castraveţi şi chiar mi-am făcut provizii pentru că nu mi-e frică de nicio boală", a spus zâmbind pietreanca Ramona Munteanu.

În schimb, vânzătorii veniţi de la Galaţi în piaţa en-gros spun că preţul castraveţilor din judeţul lor a început să crească deja de la 30 la 70 de bani kilogramul şi că urmează să fie majorat şi în pieţele pietrenilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite