Piatra Neamţ: Începe Festivalul de teatru "Pledez pentru tine(r)i"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următoarele două săptămâni, oraşul de la poalele Pietricicăi va deveni centrul cultural al Moldovei, odată cu desfăşurarea celei de-a XXV-a ediţii a festivalului-concurs destinat şcolilor de teatru şi tinerilor actori. 

Pentru a putea participa la concursul şcolilor de teatru şi al actorilor profesionişti, nu mai puţin de 180 de piese au fost vizionate de juriu, iar cele mai bune 24 vor fi prezentate şi publicului pietrean.

„A fost o alegere foarte grea pentru membrii juriului să trieze dintr-un număr atât de mare de concurenţi. Va fi un adevărat tur de forţă, cu o  medie de câte trei spectacole pe zi, la care se vor adăuga trei lansări de carte şi o expoziţie de artă fotografică", spune actorul Liviu Timuş, directorul Teatrului Tineretului.

Spectacole în spaţii neconvenţionale

Pentru că programul Festivalului cuprinde un număr mare de reprezentaţii, organizatorii au trebuit să se adapteze condiţiilor şi au stabilit ca unele spectacole să se desfăşoare şi în alte locaţii decât sala teatrului.

„Sunt şi piese care se vor juca la cafenea, pentru că nu dispunem de o sală alternativă", precizează directorul de la T.T. La festival va fi prezent şi Dominique Fataccioli, directorul teatrului «du Bourg-Neuf» din Avignon care va viziona reprezentaţiile actorilor pietreni pe care doreşte să-i invite la ediţia de anul viitor al deja celebrului Festival din Franţa.

„Legat de partea organizatorică va trebui să ne descurcăm cu banii primiţi de la autorităţile judeţene şi locale, sperând că vom avea şi sprijinul prietenilor sponsori", mai spune Liviu Timuş.

Programul primelor două zile ale Festivalului:

Luni, 18 octombrie

Ora 19.00 - Deschiderea oficială a Festivalului - «Yerma» (Teatrul Tineretului Piatra Neamț)

Marți, 19 octombrie

Ora 10.00 - la Teatrul Tineretului - «În container» (Universitatea de Arte George Enescu în colaborare cu Teatrul Naţional Vasile Alecsandri Iaşi) Intrarea liberă

Ora 21.00 - la Club Tonique - «G.O.D.» (Teatrul LUNI de la Green Hours, Bucureşti) Intrarea liberă

Ora 19.00 - la Teatrul Tineretului - «România, te pup!» (Teatrul Naţional Vasile Alecsandri Iaşi)

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite