Piatra Neamţ: Încasările taximetriştilor afectate de criză şi de zăpuşeală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a atribuit 14 autorizaţii de taxi rămase vacante după ce operatorii au renunţat la activitate

Începutul de sezonul estival nu pare să-i fericească prea mult pe operatorii care prestează serviciul de taximetrie în Piatra Neamţ. Distanţele mici ce trebuie parcurse în oraş şi vremea bună îi îndepărtează pe clienţi de maşinile parcate în staţiile cu locuri rezervate special pentru această categorie de transport.

„Mergeam cu taxiul când era frig şi mă grăbeam să ajung la serviciu. Acum mă trezesc mai repede cu o oră şi prefer să mă deplasez pe jos, decât să dau bani pe taxi", spune pietreanul Iulian Anghelache. În plus, oamenii au devenit mai cumpătaţi cu banii din bugetul familiei şi se gândesc de două ori înainte de a apela la un taxi.

Reorientarea clienţilor spre alt gen de transport i-a afectat vizibil şi pe taximetriştii din oraş. „Se câştigau bani frumoşi în urmă cu câţiva ani, chiar dacă şi atunci erau multe firme. Acum nici nu mai fac efortul să lucrez de noapte, că nu sunt clienţi", spune Nicolae M. unul din şoferii de taxi din oraş.

Dacă unii duc dorul încasărilor din vremurile bune, alţii renunţă la activitate după ce în ultimele luni au mers în pierdere. „Primăria a scos spre atribuire 14 autorizaţii pentru că, din diverse motive, unii au renunţat la activitate. Autorizaţiile au fost acordate în ordinea punctajului realizat de fiecare solicitant în parte" spune Radu Tudor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra Neamţ.

Pentru a acoperi necesităţile în taximetrie, administraţia locală a emis 444 de autorizaţii firmelor şi persoanelor care au ca obiect de activitate acest gen de transport.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite