Piatra Neamţ: În Vinerea Mare, oraşul a intrat în febra cumpărăturilor de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Centrală a fost sub asaltul cumpărătorilor în Vinerea Mare
Piaţa Centrală a fost sub asaltul cumpărătorilor în Vinerea Mare

Coloane de maşini s-au format pe arterele mari de circulaţie, iar piaţa centrală s-a aglomerat sub asaltul cleinţilor  

Vinerea Mare a fost o adevărată corvoadă pentru pietrenii care şi-au programat cumpărăturile de sărbători pentru această zi. Primii care şi-au făcut nervi din cauza aglomeraţiei au fost cei s-au îndreptat dimineaţă spre casieriile unde se încasează facturile la utilităţi. După ce şi-au luat salariile sau pensiile, oamenii au dat năvală la ghişeele unde se fac plăţile pentru serviciile de telefonie, cablu tv sau energie electrică.

„Aşa se întâmplă când laşi totul pe ultima zi. Nici nu am avut cum să plătesc mai din timp că am aşteptat leafa să-mi pot plăti facturile", spune pietreanul Dumitru Paraschiv, abia aşezat la coada formată în faţa ghişeului de la un operator de telefonie mobilă.

Piaţa, furnicar de cumpărători

Pe lângă marile centrele comerciale de tip supermarket, Piaţa Centrală a fost locul cel mai aglomerat din oraş în prima parte a zilei. Cumpărătorii care s-au orientat spre complexul agro-alimentar au gândit că îşi pot face de aici aprovizionarea cu toate produsele specifice sărbătorilor pascale.

Dezavantajul l-a constituit atât aglomeraţia dintre tarabe, cât şi traficul infernal de pe străzile ce duc spre hala acoperită. „Mereu e aşa când sunt sărbători, aglomeraţie bară la bară pe străzi. Acum traficul e infernal şi din cauză că se fac lucrările pe variantă", spune Vasile Ciurea, un şofer nefericit că a ales să vină cu maşina la cumpărături.

O altă zonă comercială greu încercată în Vinerea Mare a fost cea a spălătoriilor auto. Acestea au fost solicitate la maxim în ultimele zile de pietrenii care şi-au lăsat aici covoarele spre a fi curăţate. „Mai mult am spălat covoare zilele astea decât maşini", constată Valentin Mihai, angajat la o spălătorie din oraş.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite