Fetiţă drogată cu canabis, internată la pediatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fată de 13 ani din Piatra Neamţ a ratat începutul de an şcolar după ce a fost adusă ieri la spital în stare gravă cauzată de consum de canabis şi de alcool.

M.D. a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului unde a fost stabilizată şi apoi a fost inernată la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean.

„Pacienta se simte bine acum, cazul este rezolvat din punct de vedere medical, dar mai rămâne sub observaţia noastră. Nu ştim cum de a ajuns în acea stare pentru că nu colaborează, dar îmi face impresia că provine dintr-o familie bună", spune doctorul Radu Smicală.

Medicii nu au aflat mai multe amănunte despre caz nici din discuţiile purtate cu părinţii fetei. „Erau foarte afectaţi de ceea ce li se întâmplase copilei. I-am luat şi eu tare, dar şi ei erau revoltaţi de situaţie şi spuneau că o văzuseră umblând cu nişte băieţi mai mari", mai spune medicul pediatru.

În ultima perioadă doctorii au fost nevoiţi să trateze pacienţi de vârstă fragedă aduşi la spital cu probleme medicale grave. Săptămâna trecută, la secţia pediatrie a ajuns un băiat de 15 ani din comuna Dumbrava Roşie care a înghiţit 80 de pastile ca să-şi pună capăt zilelor. Cu câteva zile înainte, medicii au tratat un copil care se intoxicase după ce a băut diluant. Întâmplarea a avut loc după ce părinţii îl lăsaseră pe băieţel nesupravegheat în maşină, în timp ce ei erau la cumpărături.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite