Piatra Neamt: „Festivalul Toamnei“ vine cu brânză, cârnaţi şi pălincă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un producător arată cum se face berbecuţul la proţap
Un producător arată cum se face berbecuţul la proţap

Participanţii la târg vor avea ocazia să vadă „pe viu“ cum sunt pregătite bucatele tradiţionale.

Festivalul se va organiza  în weekend în zona Pieţei Centrale. „Vrem ca de această manifestare să se bucure cât mai mulţi oameni. Dacă am fi organizat-o la ştrand, cum era în alţi ani, ploaia i-ar fi putut împiedica pe nemţeni să iasă din case“, a spus Mihai Caravan, director în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ.


La acest târg, vizitatorii vor avea ocazia să cumpere produse lactate, din peşte, carne şi nu numai, toate sută la sută naturale, la preţ de producător. Pietrenii văd în acest eveniment un bun prilej de a-şi suplimenta proviziile pentru iarnă. „Sunt curios ce fel de produse vând oamenii din alte judeţe, cum se fabrică acestea şi cât de naturale sunt. Sper să am ce cumpăra şi ce învăţa de la acest târg de toamnă“, a spus Elena Pascaru, învăţătoare.


Brânzeturi preparate sub ochii pietrenilor


Nici degustătorii de vin n-au fost uitaţi. Aceştia sunt aşteptaţi de zeci de producători din ţară care vor aduce la târg butoaie cu vin şi pet-uri cu ţuică de casă. La acest eveniment şi-au anunţat prezenţa 25 de producători din mai multe zone ale ţării, printre care Bran, Maramureş şi Bistriţa.


Toţi cei care vor participa la „Festivalul Toamnei“ vor avea parte de ceva inedit, promit organizatorii. „Pietrenii care ne vor onora cu prezenţa vor putea vedea cu ochii lor cum se pregătesc anumite preparate de casă, cum este cazul brânzeturilor“, a mai spus Mihai Caravan. Pe malul Cuiejdiului, în imediata apropiere a pieţei, vor fi amenajate şi câteva boxe în care vor fi aduse oi, capre şi cai, prin intermediul „Asociaţiei crescătorilor de ovine şi caprine“ Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite