Piatra Neamţ: Fântâna arteziană, repusă în funcţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inaugurată în vara lui 2009, fântâna muzicală din buricul târgului a fost nefuncţională în ultimele săptămâni din cauza unei defecţiuni la sistemul de sunet al instalaţiei.

"Chiar ne întrebam de ce nu mai merge, mai ales că ştiam că s-au cheltuit mulţi bani pentru a o face. Anul trecut mi-am adus copiii să vadă jocul de lumini şi să asculte melodiile, dar acum tot aşteptăm. Ba m-am mai lăudat şi unor prieteni din Constanţa că avem aşa ceva", a spus supărată pietreanca Ruxandra Mihăilă.

Construirea fântânii muzicale a costat 165.522 de lei, 82% din această sumă reprezentând finanţare nerambursabilă de la Autoritatea Fondului de Mediu, iar restul fiind contribuţia Primăriei Piatra Neamţ.

Jeturile de apă şi jocul de culori sunt sincronizate cu suportul muzical în sistem computerizat, iar defectarea piesei de la sistemul de sunet a dat peste cap întregul sistem. Cum se află încă în perioada de garanţie, reparaţia a fost asigurată de firma care a construit fântâna, însă cu întârziere deoarece piesa a trebuit să fie comandată din străinătate, neexistând în România.

Totuşi, pietrenii şi turiştii care sunt prezenţi în acest weekend în oraş au primit garanţia din partea edililor că instalaţia va fi repornită astăzi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite