Piatra Neamţ: Elevii pietreni, cei mai buni actori din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Capitală, ei au cucerit cele mai prestigioase premii. Trupele de la Clubul Artis şi de la Asociaţia „Pinocchio 2008“ au primit marele trofeu şi au ocupat primele locuri pe podium la Festivalul Naţional de Teatru pentru Elevi „George Constantin“.

Copiii actori s-au întors entuziasmaţi de roadele muncii lor. „A fost fascinant mai ales la final, când publicul ne-a făcut loc în sală ca să urcăm pe scenă şi după aceea ne-au aplaudat neîntrerupt“, a povestit Anamaria Holotă, din cadrul Clubului Artis. Deşi au concurat cu puternice trupe de teatru din Bucureşti, Piteşti, Călăraşi, Suceava şi chiar şi din Polonia şi Germania, cele două grupuri din Piatra Neamţ au reuşit să ocupe primele locuri pe podium la categoria 7-14 ani, la secţiunea „Interpretare piesă de teatru“.


Sunt 16 copii în trupă


Cei de la „Pinochio 2008“ au obţinut premiul pentru cel mai bun spectacol, cu adaptarea după „Fetiţa cu chibriturile“, de H. C. Andersen, iar micii actori de la Artis s-au întors cu premiul pentru cea mai bună interpretare a unui cuplu şi cu marele premiu al festivalului. „Cel mai în vârstă membru al trupei noastre are 10 ani. Am fost foarte încântaţi că am avut, printre cei 16 copii din trupă, şi micuţi de la Centrul «Elena Doamna». Ne-am simţit toţi ca într-o mare familie“, a spus educatoarea Liliana Simion, coordonatoarea trupei de la „Pinochio 2008“. Piesa celor de la Artis, „Ion şi Măriuca“, care le-a adus marele premiu al festivalului, este o adaptare a celebrei poveşti „Hansel şi Gretel“, de Fraţii Grimm. Micii actori, Ecaterina Petruca şi Claudiu Ladan, au reuşit să intre atât de bine în pielea personajelor încât au obţinut şi premiul special pentru interpretarea unui cuplu.


„A fost ca la Oscar“


„Atunci când am auzit că primim marele premiu «George Constantin» ne-am simţit ca şi cum am fi fost la Oscar“, a spus încântat micul actor Claudiu Ladan. La fel de bucuroasă este şi profesoara elevilor. „Pregătirile pentru acest festival au început încă din octombrie 2009 şi au durat jumătate de an. Actorii de la Artis au demonstrat că e nevoie de un strop de talent şi de foarte multă muncă, iar ei au muncit cu adevărat“, a declarat Gina Gulai, coordonatoarea trupei de la Artis.  Următoarea competiţie este Festivalul de Teatru „Tinereţe fără bătrâneţe“, care va începe la Piatra Neamţ în acest final de săptămână.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite