Piatra Neamţ: Elevă accidentată la ora de educaţie fizică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O liceancă de 18 ani de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş"  a fost transportată astăzi la spital după ce s-a lovit în timpul exerciţiilor de sport.

Echipajul SMURD Piatra Neamţ s-a deplasat în sala de sport a Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş"  pentru a acorda primul ajutor calificat elevei care a suferit un traumatism lomago - sacral, în zona dintre coloana vertebrală şi bazin.

Pacientei Alexandra S. i s-au evaluat funcţiile vitale după care a fost imobilizată cu ajutorul tărgii - lopată din dotare şi a fost transportată la spital.

„Eleva s-a accidentat în timp ce efectua un exerciţiu de rostogolire pe saltea şi, probabil că a făcut o mişcare nepotrivită. A fost văzută şi de asistenta din cadrul unităţii de învăţământ dar, pentru că acuza dureri puternice s-a solicitat prin 112 intervenţia de specialitate, mai ales că loviturile la coloană pot avea consecinţe neplăcute pentru sănătate" , spune căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

După ce a fost consultată în Unitatea de Urgenţe pacienta a făcut o serie de radiografii, iar medicii au constatat că accidentul nu a avut urmări grave.

„A fost o contuzie, iar investigaţiile nu au relevat probleme majore pentru pacientă", a explicat medicul Cristian Păsălău, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Neamţ.

Alexandra a fost trimisă acasă, dar i s-a recomandat o perioadă de repaus de la orele de educaţie fizică.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite