Neamț: Doi pietreni, scoși de salvamontiști din telegondolă (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiștii nemțeni au salvat doi pietrenu rămași captivi în telegondolă
Salvamontiștii nemțeni au salvat doi pietrenu rămași captivi în telegondolă

Exercițiul a fost necesar pentru prelungirea autorizației ISCIR

Azi dimineață, câteva zeci de curioși s-au adunat în apropierea punctului de plecare a telegondolei din zona gării.  Ei au asistat la un exercițiu de salvare, efectuat de o echipă din cadrul Serviciului Salvamont Neamț.

Telegondola 3

Operațiunea a durat aproximativ un sfert de oră, cei doi pietreni surprinși într-una din cabine la o înălțime de zece metri fiind aduși la sol pe corzi, în perfectă siguranță.

Salvamontiștii nemțeni au salvat doi pietrenu rămași captivi în telegondolă

A fost un exercițiu necesar și pentru noi, care ne-a ajutat să ne testăm capacitatea de intervenție și echipamentele pe care le avem. Sperăm să nu se pună niciodată problema unei acțiuni reale", a spus Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

Telegondola 4

Elena Coreșteanu, una din protagonistele acțiunii de salvare, a spus că nu a avut deloc emoții. „Mi s-a părut destul de ușor, și nu mi-a fost frică nicio secundă. Echipa de salvare a dat dovadă de promptitudine și pregătire".

Exercțiul din această dimineață a făcut parte din procedurile care trebuiesc îndeplinite pentru prelungirea autorizației ISCIR la instalația de transport pe cablu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite