Piatra Neamț: Doar șase firme au cerut aprobare de la primărie pentru reduceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătorile de iarnă au mai crescut vânzările la încălţăminte şi îmbrăcăminte, în schimb începutul noului an nu a fost profitabil pentru proprietarii de magazine.

Comercianții speră acum să mai scape de stocul de marfă prin aplicarea reducerilor, dar nici măcar preţurile înjumătăţite nu par să mai atragă clienţi.

„Tot anul a fost greu. De Sărbători au mai fost clienţi, dar nu mai cumpără ca înainte, ci caută numai ce le trebuie fără să se mai uite şi după altceva. De când sunt reducerile am dat două paltoane şi câteva sarafane. Vânzările au scăzut cu 70% faţă de anii trecuţi", a spus vânzătoarea Ruxandra Pâslaru.

Perioada de soldare a început pe 15 ianuarie, însă numărul magazinelor care au apelat la reduceri este destul de mic.

„Până acum au fost şase firme care au cerut aprobare de la primărie. Perioada de soldare continuă până pe 15 aprilie, aşa că se mai primesc încă cereri. Societăţile trebuie să depună cererea cu 15 zile înainte de data de la care vor să facă reducerile şi să nu depăşească ziua de 15 aprilie pentru soldare", a spus Ludmila Armaşu din cadrul Serviciul de Comunicare din Primăria Piatra Neamţ.

Clienţii vor, dar nu-şi permit

Deşi reducerile sunt şi de 70%, pietrenii spun că preţurile rămân destul de mari comparativ cu veniturile personale. Ilinca Vişan este secretară şi spune că are un salariu de 1.000 de lei, bani din care trebuie să-şi achite cheltuielile lunare şi să mai şi trăiască, astfel încât nu-şi mai permite să facă şi cumpărături.

 „Am o pereche de cizme de trei ani şi speram ca măcar acum, la reduceri, să-mi iau alta. Dar am fost şi am văzut că, de la 450 de lei perechea au scăzut la 342 de lei. Nu-mi permit să dau atâţia bani", recunoaşte Ilinca Vişan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite