Piatra Neamţ: Diseară începe ediţia mini a festivalului „Filmul de Piatra"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cele trei zile dedicate filmului veţi putea urmări cele mai bune selecţii de la festivalul de animaţie Anim'est, dar şi o serie de producţii islandeze.

Startul ediţiei mini a „Filmului de Piatra" se dă în această seară, 24 septembrie, după apus, în Piaţa Turnului lui Ştefan cel Mare. Printre filmele proiectate se numără cele nouă scurt-metraje caștigătoare la prima ediție a festivalului. Tot în această seară, oragnizatorii vă propun un concert în aer liber susţinut de trupa The Amsterdams.

Sâmbătă şi duminică, distracţia se mută pe masivul Cozla. În cea de-a doua seară de festival, pe 25 septembrie, pe muntele Cozla, sunteţi invitaţi la o selecție a celor mai bune filme de animație de la ediția trecută a festivalului Anim'est. 13 scurt-metraje cu durata între un minut și 15 minute vor încânta, distra sau pune pe gânduri publicul sosit pe vârful muntelui. La ora 18.00, pe vârful muntelui, vor concerta cei de la Sophisticated Lemons.

Duminica aparține filmelor islandeze. Dintre cele şase scurt-metraje, cinci sunt proiectate în premieră în Romania, programul fiind alcătuit printr-o colaborare inedită cu Icelandic Film Center. Tot în ultima zi de festival, pe masivul Cozla, elevii Liceului de Artă „Victor Brauner" din Piatra Neamț vor susține recital de muzică clasică.

Cum proiecțiile de film nu pot începe decât după înserat, după-amiezele de sâmbătă și duminică mai aduc o surpriză: trei piese de teatru. Sâmbăta, de la ora 17.00, pe vârful muntelui Cozla, trupa „Infinit" din Târgu Jiu va pune în scenă piesa „Lecția", de Eugen Ionescu. Duminică, de la ora 16.00, trupa „Hooleelogans" din Timișoara va juca „Nu vrem să fim fericiți" după Teodor Mazilu. De la ora 17.00 este programată piesa „Norway Today" de Igor Bauresima, în interpretarea tinerilor actori de la trupa „Orpheus" din București.

Dacă vremea nu va permite proiectarea filmelor în aer liber, evenimentele de sâmbătă și duminică vor avea loc în sala „Calistrat Hogaș" de la Consiliul Județean Neamț.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite