Piatra Neamț: Datornicii la întreţinere ameninţaţi cu procese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea societăţii de termoficare Locato intenţionează să de a în judecată 19 asociaţii de proprietari care înregistrează datorii totale la întreţinere de peste 400.000 de lei.

Preşedinţii şi administratorii asociaţiilor în cauză au fost anunţaţi ieri de şefii de la Locato că, în cazul în care nu vor face plăţi consistente în perioada următoare, riscă să ajungă în instanţă.

„Aşteptăm o reacţie în următoarele zece zile, iar dacă nu vom vedea un gest de bunăvoinţă vom începe procedurile legale pentru recuperarea datoriilor. Este vorba de asociaţii care au datorii mai vechi de 6 luni", a spus astăzi Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al societăţii de termoficare.

Cele mai multe asociaţii de pe lista restanţierilor ce riscă să fie acţionate în instanţă sunt situate în cartierul Dărmăneşti. În frunte se află Asociaţia de Proprietari Dărmăneşti Sud, cu o datorie de 74.337 de lei.

„În urmă cu câteva luni, mulţi şi-au luat angajamentul că vor achita datoriile în mod eşalonat semnând acele convenţii de plată, dar nu au respectat termenele stabilite", mai spun reprezentanţii Locato.

Un avertisment pentru locatarii din asociaţiile restanţiere la plata întreţinerii a fost dat încă din luna martie, atunci când Locato a sistat furnizarea căldurii. Tot ca măsură coercitivă, din această lună, societatea a impus pietrenilor din asociaţiile cu datorii un program limitat de apă caldă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite