Piatra Neamţ: Contrabanda cu ţigări supravieţuieşte în Piaţa Centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările de contrabandă pot fi cumpărate din anumite zone ale oraşului
Ţigările de contrabandă pot fi cumpărate din anumite zone ale oraşului

Ţigările fără timbre fiscale pot fi cumpărate în continuare din anumite locuri din oraş, în ciuda acţiunilor desfăşurate de un adevărat grup operativ interinstituţional, din care fac parte inclusiv SRI.

Bilanţul primelor trei luni de combatere a contrabandei cu ţăgări şi alcool a fost o adevărată demonstraţie de forţă instituţională, ieri, 7 octombrie, la sediul la Inspectoratul Poliţie al Judeţului Neamţ. Discursurile au fost moderate de însuşi şeful inspectoratului, comisarul şef Aurelian Şoric, iar în preziudiu au mai fost membrii ai grupului operativ, printre care procurorul şef al Secţiei Penale de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Neamţ, un reprezentant al Gărzii Financiare şi un reprezentant al Direcţiei de Finanţe Publice.

Conform acestora, în cele trei luni de la Ordonanţei de urgenţă 54 din 2010 pentru combaterea evaziunii fiscale, există rezultate remarcabile.

Poliţistii nemţeni, în cooperare cu celelalte autorităţi de aplicare a legii, din judeţul Neamţ, au confiscat peste 700.000 de ţigarete si 1.100 litri de alcool. Au fost constatate 63 de infracţiuni , fiind cercetate 26 de persoane, în 15 dosare penale de evaziune fiscală, infracţiuni la Codul Fiscal si Codul vamal", a sintetizat datele inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

După încheierea bilanţului, reporterul „Adevărul de seară" s-a deplasat la Piaţa Mare din oraş, unde, împreună cu un colaborator, realizat un film cu camera ascunsă cum a cumpărat fără probleme prea mari două pachete de ţigări de contrabandă, marca LM, la preţul de 7,5 lei bucata.

Pachetele nu au timbre fiscale şi sunt inscripţionate diferit faţă de cele aflate legal în comerţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite