Piatra Neamţ: Concurs de imaginaţie pentru primul pietonal din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii locali caută soluţii de amenajare urbanistică a Pieţei  22 Decembrie, iar proiectele cele mai bune vor fi premiate.

Autorităţile vor să realizeze în zona fostei Băi Comunale prima piaţetă exclusiv pietonală şi să pună în valoare clădirile istorice de patrimoniu din zonă. Rezultatele concursului vor fi anunţate pe 11 aprilie, iar proiectele participante vor fi expuse publicului la Casa Cărţii.

Piatra Neamţ: Bazinul cu Mica sirenă este prima amenajare pentru viitorul pietonal

Piatra Neamţ: Consilierii decid astăzi înfiinţarea primului pietonal din oraş

Propunerile de amenajare urbanistică pot fi trimise până pe 1 aprilie pe adresa primăriei, iar cele mai bune trei proiecte vor fi răsplătite cu premii în valoare totală de 7000 de euro.

Piatra Neamţ: Prima stradă de promenadă pentru pietreni

La notarea proiectelor se va ţine cont de gradul de adecvare a propunerilor la cerinţele temei, armonizarea funcţiunilor de zonă centrală, buna relaţionare cu vecinătăţile, dar şi de originalitatea soluţiei urbanistice", se arată în comunicatul postat pe site-ul primăriei prin care a fost lansat concursul.

Din juriul care va evalua proiectele vor face parte city managerul Bogdan Puşcaşu, arhitecţii şefi ai municipiului şi judeţului, doi arhitecţi de la Institutul «Ion Mincu» din Bucureşti, şi câte un arhitect din Iaşi şi Bacău.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite