Piatra Neamţ: Concurs de biciclete pentru tinerii din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţia organizată sâmbătă, 18 septembrie, va marca Săptămâna mobilităţii europene, un eveniment promovat de Comisia Europeană.

Concurenţii se vor întrece pe traseul dintre Turnul lui Ştefan Cel Mare şi Stadionul Municipal, iar câştigătorii vor fi premiati cu o bicicletă, un skateboard şi o pereche de role. Toţi cei interesaţi să participe sunt aşteptaţi sâmbătă la turn şi în parcul Tineretului, începând cu ora 13.

Concursulul adresat tinerilor din Piatra Neamţ este organizat de Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est împreună cu structura gazdă, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est şi Primăria municipiului.

"Iniţiativa Centrului Europe Direct Nord-Est are ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare în rândul tinerilor cu privire la importanţa mişcării fizice pentru un stil de viaţă sănătos şi necesitatea de a proteja mediul înconjurător prin folosirea de mijloace de transport cât mai puţin poluante", spune Roxana Pintilescu, coordonatorul Centrului Europe Direct Nord-Est.

În fiecare an, în perioada 16 - 22 septembrie, în Europa se sărbătoreşte "Săptămâna mobilităţii europene", care culminează la 22 septembrie, cu Ziua europeană fără maşini. Prin evenimentul promovat de Comisia Europeană se urmăreşte încurajarea modalităţilor alternative de transport, cum ar fi bicicletele şi mijloacele de transport în comun.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite