Piatra Neamţ: Clubul de la „Kirileanu", soluţia ieftină pentru vacanţa de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
150 de copii au participat anul trecut la Clubul de vacanţă de la bibliotecă
150 de copii au participat anul trecut la Clubul de vacanţă de la bibliotecă

Din 4 iulie se redeschide, la Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu", Clubul de vacanţă pentru copiii care nu pleacă în tabere şi nici nu au cu cine să rămână acasă. Pentru trei ore de activităţi la bibliotecă copiii vor plăti doi lei.

În acest an, elevii vor participa la cursurile interactive de limbi străine, la cele de educaţie rutieră sau de ecologie pentru toţi. „Am diversificat programul în funcţie de interesele copiilor. Pe lista activităţilor din acest an sunt incluse: «Sfaturi pentru o viaţă sănătoasă», «Călătorii pe mapamond», «Ora poveştilor», «Să descoperim Europa», «Şi copiii au drepturi», «Să ne cunoaştem judeţul», dar şi ore de pictură şi desen, proiecţii de filme documentare adecvate vârstei şi jocuri pentru dezvoltarea comunicării. Anul trecut am avut 150 de copii pe toată durata Clubului de vacanţă", a spus Manuela Chirilă, coordonatorul proiectului „Clubul de vacanţă".

Doritorii se pot înscrie timp de zece zile, începând cu 20 iunie, la Secţia de împrumut carte pentru copii. Limita este de 80 de locuri, împărţite pe două categorii de vârstă: 6 - 8 ani şi 8 - 14 ani. „La fiecare categorie de vârstă avem o limită de 40 de locuri disponibile, iar perioada minimă pentru care un copil se poate înscrie este de două săptămâni, însă poate veni la activităţile noastre în toate cele şase săptămâni. Pentru două săptămâni de curs costul este de 16 lei", a adăugat Manuela Chirilă.  

De luni până joi, în intervalul orar 10.00 - 13.00, părinţii vor sta liniştiţi, iar cei mici îşi vor petrece vacanţa de vară într-un mod aparte. „Mi se pare cea mai bună variantă. Nu costă mult şi ştiu că cineva îmi supraveghează copilul. Este bine că poate să-şi petreacă vacanţa împreună cu alţi copii de vârsta ei şi că învaţă lucruri utile. Dacă nu are timp să se plictisească ştiu că acasă este liniştită", a spus Mihaela Lazăr, mămica unei fetiţe de nouă ani.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite