Piatra Neamţ: Chiriile în Centru au scăzut semnificativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii din zona zero a oraşului au redus pretenţiile cu cel puţin 100 de euro deoarece clienţii sunt tot mai rari. Preţurile sunt cuprinse între 300 şi 350 de euro pentru un apartament mobilat cu trei camere.

Preţul de închiriere pentru o locuinţă situată în „buricul târgului“ a scăzut în ultimii doi ani, în medie, cu 100 de euro, spun specialiştii imobiliari. Cererea tot mai redusă pe acest segment de piaţă, precum şi declinul economic, au făcut ca astfel de spaţii să nu mai aibă foarte mare căutare. „Mai sunt ingineri detaşaţi să lucreze în oraş o anumită perioadă sau reprezentanţi ai unor companii care caută astfel de stabilimente bine dotate şi cu un confort sporit“, a spus Radu Mihalache, agent imobiliar.


Banii, acceptaţi şi în rate


Zonele din oraş în care sunt amenajate apartamente la standarde de lux se găsesc pe Bulevardul Republicii, respectiv pe tronsonul apropiat staţiei de telegondolă. Alte zone cu pretenţii sunt situate pe strada Mihai Eminescu, în apropierea fostului sediu al Tribunalului, sau în cvartalurile de pe strada Privighetorii şi Bulevardul Traian, cu blocuri relativ noi şi bine întreţinute.


„Un vecin are casa «Neckermann», dar şi-a făcut o casă în afara oraşului. A închiriat apartamentul unor străini, iar cu banii îşi plăteşte ratele“, a spus Mircea Timofte, contabil. Cele mai mari valori ale chiriilor percepute în Piatra ajung la 300-350 de euro pe lună pentru un apartament cu trei camere, mobilat complet şi dichisit pentru cele mai pretenţioase gusturi. „Sunt preţuri care nu includ şi utilităţile. Facturile la gaz, lumină şi apă mai cresc însă costurile cu echivalentul a 100 de euro“, completează  Daniel Toma, agent imobiliar.


Chirie de 150 de euro


Ca termen de comparaţie, chiriile pentru un apartament mobilat, fără pretenţii deosebite, din cartierele mărginaşe, se situează între 100 de lei şi 150 de euro. În istoria imobiliară recentă a oraşului, recordul s-a înregistat în urmă cu trei ani, atunci când chiria pentru un apartament situat în blocul «Euroconfort»  a ajuns chiar şi la 700 de euro pe lună.

Zonele cu chirii mari din Piatra Neamţ
- Strada Orhei-blocurile Duplex;
- Strada Mihai Eminescu -zona Biserica Catolică;
- Bulevardul Traian-zona BCR;
- Bulevardul Republicii-staţia telegondolă;
- Strada Privighetorii.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite