Piatra Neamţ: Chioşcul Infopoint, primul pe lista musafirilor oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inaugurat pe 28 decembrie, chioşcul Infopoint din dreptul bazei de plecare a telegondolei a fost descoperit rapid atât de turişti, cât şi de pietrenii care au vrut să afle mai multe despre propriul oraş.

„În perioada Sărbătorilor traficul a fost mai intens. În medie, au intrat cam 20 de persoane pe zi ca să se intereseze de ceea ce pot vedea în oraş. Acum, avem cam trei persoane care ne vizitează zilnic. Îi îndrumăm mai ales spre principalele puncte de atracţie, cum ar fi Curtea Domnească, Casa lui Calistrat Hogaş sau muzeele din oraş", a spus Cristina Bulai, ghidul turiştilor care opresc la chioşcul Infopoint.

Punctul de informare turistică funcţionează zilnic, în intervalul orar 10.00 - 18.00, şi până acum a fost vizitat de mai bine de 150 de persoane. Cei care-i trec pragul pot afla detalii despre obiectivele din oraş, dar pot lăsa şi sugestii şi nu ezită s-o facă. „Cred că toţi turiştii care s-au oprit la noi s-au plimbat cu telegondola şi am avut şi persoane care au spus că se aşteptau să găsească mai multe amenajări pe Cozla. Marea majoritate a celor care au venit aici la schi spun că este nevoie de un centru de închiriere a schiurilor şi a echipamentelor necesare distracţiei pe pârtie, dar turiştii sunt înţelegători, aşa că nu se plâng, ci numai sugerează", a adăugat Cristina Bulai.

Pietrenii susţin ideea unui astfel de punct de informare, însă cred că ar trebui să se insiste şi pe calitatea turismului. „Ar trebui să se repare drumurile şi să fie mai multe locuri pentru petrecerea timpului liber. Vara pot să meargă la ştrand, că-i frumos, dar iarna, în afară de pârtie, nu prea au opţiuni şi azi dimineaţă nici nu funcţiona, deşi anunţaseră că o redeschid", crede studentul Liviu Oancea.

Alte două locaţii unde se intenţionează amplasarea acestor puncte de informare în acest an sunt în centrul oraşului, în parcarea hotelului Ceahlău, şi pe masivul Cozla. Tot pentru 2011, planurile municipalităţii presupun şi montarea unor panouri de semnalizare rutieră şi hărţi cu obiectivele ce merită vizitate.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite