Piatra Neamț: Centrele de colectare a donaţiilor asaltate cu haine vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea majoritate a ajutoarelor pe care le aduc cetăţenii în centrele de colectare a donaţiilor organizate în oraş sunt constituite din hainele netrebuincioase.

Reprezentanții instituțiilor care se ocupă de centralizarea donațiilor le cer oamenilor să respecte câteva reguli atunci când vor să contribuie la ajutorarea sinistraților.

Chetă pentru sinistrați la Cetatea Neamț

Strângere de ajutoare și bani pentru victimele inundațiilor

„Facem un apel la populaţie ca, în cazul în care donează materiale de îmbrăcăminte, acestea să fie spălate, călcate şi împăturite. Oamenii sunt deja amărâţi din cauza nenorocirilor şi nu trebuie să le fie lezată şi demnitatea umană", spune Ana Şuteu, şefa Serviciului de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamţ.

Instituţia a deschis pe raza municipiului două centre de colectare a donaţiilor: în depozitul de pe strada Dărmăneşti, nr. 107 bis, lângă Bazar se primesc materiale de construcţii şi mobilier, iar la Cantina Socială de pe strada Mihai Viteazu, la blocul C4 sunt adunate de la populaţie alimente neperisabile (ulei, zahăr, făină) şi articole de îmbrăcăminte şi de încălţăminte.

„Dimineaţă a venit un domn să se intereseze unde poate aduce haine adunate după ce şi-a făcut cureţenie prin casă. Nu au decât să se supere, dar le spunem oamenilor în ce condiţii primim aceste articole. E ca şi cum ai oferi un cadou şi nu poţi să-l dai oricum", mai spune Ana Şuteu.

Un alt centru de colectare a donaţiilor pentru sinistraţi organizat în oraş este la sediul ISU Neamţ de pe strada Mihail Sadoveanu, nr.16. În afara sacilor cu haine, între donaţiile făcute de pietreni au apărut şi un televizor color şi un landou pentru un copil.

„Centrul care este sub pază este deschis populaţiei în fiecare zi între ora 8.00 şi 20.00", spune căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite