Piatra Neamţ: Cătălin Trifan i-a reprezentat pe nemţeni la Campionatul Naţional de Drift

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietreanul a avut de două ori emoţii: este debutant în sportul motoarelor turate şi, exact înainte de a intra pe pistă, o maşină a derapat şi a intrat într-un şir de pneuri.

Cătălin Trifan a participat în acest weekend (19 - 20 martie) la etapa de la Iaşi a Campionatului Naţional de Drift din România. Au fost 35 de concurenţi din întreaga ţară, iar pietreanul a reuşit să ocupe locul 20 în clasament.

image

Este a doua etapă la care participă şi spune că emoţiile i s-au amplificat, mai ales că înainte de a intra pe pistă, unul dintre şoferi a pierdut controlul maşinii şi a derapat. „M-a speriat puţin şi accidentul. Am fost sfătuit să merg puţin mai încet, fiind începător, şi chiar aşa am şi făcut. Îmi place adrenalina, dar nu vreau să-mi forţez norocul", povesteşte Cătălin.

image

În ciuda frigului şi a evenimentului de pe pistă, pilotul pietrean spune că evenimentul de la Iaşi i-a dat mai multă încrede în propriile puteri. „A fost un eveniment reuşit, m-a ajutat foarte mult în decizia de a merge mai departe şi de a progresa", spune Cătălin Trifan.

„Drifting" este o tehnică de conducere şi un sport cu motor, unde conducătorul auto supravirează, cauzând pierderi de tracţiune la  roţile din spate în curbe, menţinând în acelaşi timp controlul vehiculului şi o viteză mare la ieşire. Driftul modern ca sport a început cu 30 de ani în urmă, fiind o tehnică de curse populară în Japonia.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite