Piatra Neamţ: Baia la lighean, la modă printre pietreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii de la asociaţiile de proprietari 28 din Dărmăneşti şi 37B din cartierul Mărăţei s-au săturat să aştepte apa caldă, mai ales că nu au restanţe la întreţinere.

„Nu au fost datorii în ultimii cinci ani, însă noi nu mai avem apă caldă încă de pe 5 iunie. Este vorba de 75 de familii care sunt nevoite să se descurce cum pot", a declarat Petrică Catană, administratorul Asociaţiei 37B.

Revoltată de situaţie este şi adminstratora asociaţiei 28 din cartierul Dărmăneşti. „Nu avem datorii deloc şi am tot insistat la Locato să ni se rezolve problema, dar ei ne spun că nu au primit încă subvenţia de la Guvern şi că nu pot face nimic", a spus nemulţumită administratora Elena Panaite.

Primul lucru pe care locatarii îl fac atunci când încasează pensia ori salariul este să-şi plătească dările pentru întreţinere, însă acest lucru nu pare să le asigure şi luxul duşurilor calde. „De mai bine de trei luni ne chinuim cum putem. Majoritatea suntem bătrâni şi ne dăm banii din pensie la întreţinere ca să nu rămânem datornici", a spus revoltată pensionara Virginia Roman.

Promisiunile ţin locul duşurilor calde

În luna iulie, societatea E.On Gaz a decis să închidă robinetele pietrenilor din cauza unei datorii mai vechi pe care Locato o are către furnizorul de gaz şi care se ridică la patru milioane de lei. Datoria ar putea fi acoperită dacă pietrenii şi-ar achita cele 1,5 milioane de lei pe care le au restante către societatea de termoficare din oraş şi s-ar mai primi şi subvenţia la căldură de la Guvern. „În acest moment, în Piatra Neamţ, sunt 102 asociaţii de proprietari care nu au apă caldă. Sperăm într-o rezolvare cât mai urgentă a problemei apei calde, care depinde de încasarea subvenţiei la gazul utilizat la centralele termice de la Guvern. Promisiuni de la centru avem, însă nimeni ne-a spus o dată anume", a declarat Nicolae Mazilu, directorul societăţii Locato.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite