Piatra Neamţ: Amenzi de 4.500 de lei pentru etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii locali i-au luat prin surprindere noaptea trecută pe proprietarii magazinelor de etnobotanice din oraş.

Deşi au fost interzise printr-o hotărâre de consiliu local încă din luna noiembrie a anului trecut, astfel de spaţii comerciale continuă să existe în Piatra Neamţ.

Printre magazinele la care au descins poliţiştii noaptea trecută s-a aflat şi cel de la Gostat, de unde anul trecut au fost arestate două persoane de către DIICOT pentru că făceau lichidare de stocuri de acasă, după interzicerea unei liste de plante. „Noaptea trecută am desfăşurat o razie la magazinele de etnobotanice şi am descoperit patru puncte: în cartierul Precista la Agricola şi la Gostat, în Dărmăneşti şi la Unic, unde se vindeau substanţe cu efect halucinogen şi psihotrop", a precizat Dumitru Crăescu, şeful Poliţiei Locale Piatra Neamţ.

Dacă în timpul zilei obloanele sunt trase, poliţiştii locali spun că activitatea este intensă după lăsarea întunericului. „Am găsit atât vânzători, cât şi clienţi. Singura bucurie este că nu am descoperit niciun consumator minor. În urma controalelor am aplicat amenzi de 4.500 de lei. Vom continua verificările până când vor rămâne fără bani şi vor închide prăvăliile", a adăugat Dumitru Crăescu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite