Piatra Neamţ: Albia Cuejdiului acoperită cu platforme rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de amenajare a pârâului care traversează oraşul vor începe pe 14 aprilie şi vor dura, conform proiectului, un an şi jumătate.

În acest interval, constructorul va realiza un pod din beton în zona «Unic», două platforme peste pârâu peste care se vor amenaja 151 de locuri de parcare şi spaţii verzi. De asemenea, vor fi amenajate străzile Dacia şi Orhei şi vor trebui deviate reţelele de utilităţi din zonă. „Prin acest proiect se crează un spaţiu urban asemăntor celui rezultat în urma amenajării râului Dâmboviţa în Capitală. Odată cu reabilitarea zonei istorice Curtea Domnească, se va schimba faţa oraşului în zona centrală", spune Bogdan Puşcaşu, city managerul oraşului.

Cum şantierul va afecta circulaţia rutieră şi locuitorii din zona învecinată, edilii le-au cerut constructorilor să găsească cele mai bune soluţii pentru a limita disconfortul la care vor fi suspuşi pietrenii. „Perioada cât se va lucra va fi un impediment atât la nivelul circulaţiei rutiere, cât şi pentru locatarii din zonă. De aceea, m-aş bucura dacă lucrările s-ar finaliza mai repede decât termenul prevăzut în contractul de execuţie", a spus primarul Gheorghe Ştefan.

Constructorul a anunţat ieri că prin aplicarea unor soluţii tehnice speciale, lucrările se vor încheia în numai 14 luni. „Vom înlocui susţinerea planşei metalice cu coloane forate şi vom monta grinzi prefabricate pe platforme. Facem mai puţin zgomot şi asigurăm mai bine drumurile", spune Antoniu Beioglu, directorul firmei SCIM SA Constanţa, liderul asocierii de firme care a câştigat licitaţia de execuţie a lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului accesat de primărie este de 42 de milioane de lei, din care 34,7 milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite