Piatra Neamţ: Al doilea an consecutiv fără etapă de Cupă Mondială la Baza Hipică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adunarea Generală a Clubului Sportiv Ecvestru a aprobat calendarul competiţional şi tarifele practicate în acest sezon pentru activităţile sportive şi de agrement.

În programul de competiţii aprobat pentru noul sezon nu figurează decât concursuri de nivel naţional programate în perioada iunie-august. În anul în care se împlinesc două decenii de la organizarea la Piatra Neamţ a primei etape de Cupă Mondială la sărituri peste obstacole, clubul care funcţionează la baza «Virgil Bărbuceanu» nu are susţinerea financiară pentru a susţine o competiţie de acest nivel.

Citeşte şi:

Baza Hipică, scoasă la mezat

Spectacol la Baza Hipică în etapa de Cupă Mondială la călărie (GALERIE FOTO)

„Pentru o astfel de competiţie am fi avut nevoie de circa 100.000 de euro, însă nici în 2010 nu am putut respecta calendarul competiţional unde era prevăzută organizarea etapei de Cupă Mondială la Piatra Neamţ din cauza lipsurilor financiare. Pentru ca în România să se organizeze o astfel de competiţie se putea face şi o asociere între cluburi, dar nu a mai îndrăznit nimeni", a spus Costache Lupu, preşedintele CS Ecvestru.

image

Adunarea Generală a clubului pietrean de călărie a aprobat pentru acest an desfăşurarea Cupei Municipiului Piatra Neamţ şi Cupa Federaţiei Ecvestre Române (23-26 iunie), Cupa TCE 3 Brazi şi Grand Prix la sărituri peste obstacole (28-31 iulie) şi Trofeul «Virgil Bărbuceanu», respectiv Finala Campionatului Naţional de Senori (11-14 august).

„Cele şase competiţii naţionale oficiale fost grupate în trei perioade pentru a fi cheltuieli mai mici atât pentru noi ca organizatori, cât şi pentru participanţi", a explicat preşedintele CS Ecvestru.

De asemenea, au fost aprobate tarifele pentru activităţile sportive şi de agrement care pot fi practicate în baza hipică de peste Vale. O şedinţă de o jumătate de oră de agrement călare costă 40 de lei, iar o plimbare de o oră cu trăsura (şase locuri) costă 300 de lei.

Deschiderea oficială a sezonului competiţional ecvestru va avea loc duminică, 10 aprilie, atunci când, la Baza Hipică este programat un concurs demonstrativ de sărituri peste obstacole, la care vor lua parte sportivi din Iaşi, Bacău, Târgu Neamţ şi Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite