Piatra Neamţ: Al doilea accident pe pârtia de pe Cozla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pietrean a suferit un traumatism la genunchi în urma căderii provocate de defecţiunea legăturii de siguranţă cu schiurile. Bărbatul găsit de salvamontiştii a necesitat imobilizare şi transport la Spital.

Accidentatul B. Cătălin, de 43 de ani, a fost observat joi seară de salvatorul montan C. Lalău în zona mediană a pistei, tocmai când se pregătea să facă ultima verificare a pârtiei.

Schiorii, disperaţi că vremea le joacă feste la pârtia Cozla

Este al doilea accident din acest an petrecut pe pârtia Cozla. Pe 3 ianuarie, Tudor T., un băiat de 9 ani, s-a dezechilibrat şi s-a lovit la picior.

Ca şi în cazul accidentului precedent, legătura securit nu a funcţionat fiind prost reglată sau defectă", spune Raul Papalicef, şeful serviciului Salvamont. 

Bărbatul accidentat ieri seară a fost predat la ambulanţă în jurul orei 20 30. Dacă transportul pe pistă nu a întâmpinat dificultăţi, efectuându-se pe o targă UT 200 cu şine, specială pentru pârtie, transferul până la ambulanţă ridică probleme.

Lipsa zăpezii face imposibilă folosirea zonei de transfer spre terminalul din zona restaurantului Terasa Gospodinelor. Singura alternativă este coborârea spre zona supermarketului, care este dificilă şi periculoasă din cauza echipamentului salvatorilor montani - clăpari şi targă cu şine - improprii pe o zonă cu scări", mai spune şeful Salvamont.

În fişa de procedură stabilită înca din sezonul trecut cu Serviciul Ambulanţa, preluarea accidentaţilor se face din zona restaurantului, sau din zona bretelei de acces la baza pârtiei. 

Conducerea serviciului de salvare montantă doreşte să găsească cât mai repede împreună cu administratorii pârtiei şi ai primăriei o soluţie viabilă de rezolvare a  problemei de transfer a accidentaţilor în maşinile Salvării.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite