Piatra Neamţ: Administratorii de Asociaţii vor fi examinaţi pentru atestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii asociaţiilor de proprietari din Piatra Neamţ vor trece prin filtrul unor verificări în vederea atestării lor de către primărie.

De luna viitoare, autoritatea locală va organiza examene pentru atestarea pietrenilor care vor să gestioneze în continuare activitatea asociaţiilor.

„Cei care vor să ocupe o astfel de funcţie trebuie să aibă o pregătire profesională corespunzătoare şi cunoştinţe de utilizare a computerului", spune Gabriel Muraru, şeful Servicului Comunicare din cadrul primăriei.

În Piatra Neamţ sunt constituite aproape 300 de Asociaţii de Proprietari. Numărul administratorilor nu depăşeşte însă 200 de persoane, în condiţiile în care o parte din asociaţii sunt gestionate de societatea Locativ Serv.

Testări la contabilitate şi legislaţie

Persoanele care vor fi supuse testărilor vor trebui să facă dovada că stăpânesc legislaţia specifică şi că au noţiuni de contabilitate. De asemenea, viitorii administratori cu patalama trebui să arate că au cunoştinţe tehnice şi juridice de bază.  „Cei interesaţi pot obţine relaţii suplimentare la Compartimentul pentru protecţia locatarilor din cadrul primăriei", mai spune Gabriel Muraru.  

Actualii administratori care nu vor candida la atestare nu vor putea participa la examen şi riscă să-şi piardă locurile de muncă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite