Piatra Neamţ: Adjunctul Poliţiei Neamţ, Ioan Andrieş a fost destituit din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul celui de-al doilea adjunct, comisarul şef Stelică Bezim, a fost menţinută sancţiunea decisă iniţial, respectiv diminuarea salariului cu 10%, pe o perioadă de trei luni.

Cei doi adjuncţi ai şefului IPJ Neamţ au fost sancţionaţi diferenţiat de şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, în urma cercetării prealabile la care au fost supuşi.

„La Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ a sosit, astăzi, o comunicare prin care ni se aduce la cunoştinţă faptul că au fost sancţionaţi comisarii şefi Ioan Andrieş, cu măsura trecerii pe o funcţie inferioară, şi Stelică Bezim, cu diminuarea salariului 10% timp de trei luni", a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Adjuncţii au la dispoziţie cinci zile pentru a contesta sancţiunile

„Aplicarea sancţiunilor va fi posibilă după expirarea perioadei de cinci zile în care ofiţerii pot contesta decizia la forul superior celui care a emis-o şi după rezolvarea acestor contestaţii", a mai precizat inspectorul principal Bădeanu.

Cercetarea disciplinară a adjuncţilor şefului IPJ Neamţ a fost finalizată încă de pe 20 ianuarie, prin audierea acestora de către Consiliul Superior de Disciplină constituit la Inspectoratul General al Poliţiei Române. În urma audierii, Consiliu a înaintat şefului IGPR, chestorul Liviu Popa, propunerea ca ambii să fie sancţionaţi doar cu diminuarea salariului.

Poliţia Neamţ a fost verificată după ce şeful acesteia, Aurelian Şoric, a plâns în conferinţa de presă convocată la o zi după uciderea lui Gheorghe Mararu, căruia i-a luat apărarea, reproşând ziariştilor că îl numeşte interlop, când el nu ar fi fost decât un  cămătar binefăcător.

Şoric a fost exclus din Poliţie, trâgându-l după el şi pe şeful de post al comunei Dochia, Vasile Babău, care a fost şi el destituit din Poliţie. Alţi trei poliţişti au fost sancţionaţi cu mustrare scrisă sau tăieri din salariu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite