Piatra Neamţ: Adăpost pentru porumbei incendiat din cauza unei ţigări aruncate neglijent de proprietar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul se putea solda cu o tragedie deoarece adăpostul era amenajat pe terasa unui bloc cu 10 etaje.

Incendiul a izbucnit dimineaţă, iar garda de intervenţie a fost alertată la ora 8.52 de către soţia unui pompier care locuieşte în imobilul situat pe strada Dărmăneşti.

După ce a anunţat incendiul prin 112, femeia care locuieşte la etajul 9 i-a alertat pe vecini, inclusiv pe proprietarul adăpostului. Până la sosirea echipajului, oamenii au intervenit cu găleţi cu apă, împiedicând propagarea incendiului la celelalte construcţii din lemn amplasate pe terasa blocului.

„La locul intervenţiei s-au deplasat 21 de ofiţeri şi subofiţeri, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, autospeciala FRAP şi autospeciala pentru salvare de la înălţimi", a spus căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

În urma cercetărilor s-a stabilit că adăpostul a luat foc din cauza jarului provenit de la o ţigară nestinsă aruncată neglijent de proprietarul Alexandru F.

„După ce a dat hrană la porumbei, acesta a aruncat ţigara care a aprins o bucată de linoleum", a mai precizat căpitanul Jugan.

Pe terasa blocului au mai fost descoperite şi alte construcţii improvizate, pline cu deşeuri din lemn, din material plastic şi textile. Toate materialele erau combustibile, fapt ce ar fi permis o propagare rapidă a incendiului în cazul în care ar fi fost sesizat cu întârziere.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite