Piatra Neamţ: Actorii au protestat în timpul spectacolului de duminică seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa de la Teatrul Tineretului a întrerupt reprezentaţia pentru câteva minute în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse în sectorul bugetar

Citeşte şi Spectacole de teatru cu finalul lăsat "în aer"

Spectatorii prezenţi duminică seară la piesa „Cu dragostea nu-i de glumit" au avut parte de o surpriză când mai erau doar câteva minute din reprezentaţie. Actorii de la Teatrul Tineretului au întrerupt pentru câteva minute spectacolul şi au transmis publicului că acesta este modul lor de a protesta faţă de situaţia grea în care se vor afla după reducerile salariale impuse în sectorul bugetar.

„Colegul Tudor Tăbăcaru le-a spus oamenilor că până acolo a fost 75% din spectacol şi că ar trebui să ne oprim pentru că şi noi vom avea salariile tăiate cu 25%. Din respect pentru public, tot noi am anunţat însă că vom continua spectacolul până la capăt. Din sală am auzit doar aplauze şi încurajări, semn că publicul este solidar cu noi", a spus actorul Victor Giurescu.

Ineditul protest a fost anticipat în urmă cu câteva zile şi de directorul teatrului, Liviu Timuş care făcea un apel guvernanţilor să ia în seamă situaţia grea a actorilor.

Salariul unui actor debutant este de 600 de lei, iar al unui actor cu mulţi ani de experienţă de 1800. La Piatra-Neamţ, majoritatea actorilor sunt tineri, au salariul în jur de 800-900 de lei. Iar din aceste sume ar urma să li se scadă 25%" a declarat directorul Teatrul Tineretului.

Spectacolul de duminică seară a fost printre ultimele ale actualei stagiuni la teatrul pietrean, pe 3 iunie urmând ca trupa de actori să evolueze la Roman.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite