Piatra Neamţ: Absolvenţii îşi caută un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 1.531 de absolvenţi care sunt înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ şi-au putut încerca norocul în această dimineaţă pentru a-şi găsi un serviciu.

382 dintre absolvenţi au studii superioare, însă oferta pentru ei a fost de numai 11 posturi. „La nivelul judeţului Neamţ şi-au anunţat participarea 84 de angajatori, dar experienţa anilor trecuţi ne-a demonstrat că mai sunt unii care vin direct la centrele zonale fără să anunţe în prealabil", a declarat Elena Chirilă, purtătorul de cuvânt al AJOFM Neamţ.

Tinerii care s-au prezentat în această dimineaţă la Centrul de Formare Profesională din Piatra-Neamţ, din Piaţa Mihail Kogălniceanu, au optat pentru posturi de agenţi de pază, agenţi de asiguratori ori zugravi, fiecare în funcţie de calificare şi de preferinţe.

„În vara asta am terminat masteratul în Finanţe Asigurări la Iaşi şi de atunci îmi caut un serviciu. Am spus că-mi încerc norocul şi aici şi am depus un CV pentru un post de consultant financiar. Mi s-a comunicat că voi fi căutată săptămâna viitoare pentru a mă prezenta la un interviu. Sper să fie totul bine", a spus Andreea Timofte (24 de ani).

Dacă sunt deja şomeri indemnizaţi, tinerii vor primi o primă de încadrare de 425 de lei în momentul angajării. Cei care au încasat indemnizaţia de şomaj numai o lună, deşi aveau dreptul la şase luni de ajutor de la stat, după care şi-au găsit un loc de muncă, mai au un avantaj. „La un an de la încadrare, dacă au rămas la acelaşi angajator, primesc contravaloarea indemnizaţiei înmulţită cu numărul de luni la care mai aveau dreptul. De exemplu, dacă persoana în cauză primeşte o indemnizaţie de 255 de lei lunar şi a încasat banii numai o lună, după care s-a angajat, la un an de la încadrare va primi 1.275 de lei, contravaloarea pentru cele cinci luni rămase", a adăugat Elena Chirilă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite