Piatra Neamţ: A doua acţiune de ridicare a maşinilor expuse la vânzare pe domeniul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietrenii care-şi scot autoturismele la vânzare cu anunţuri lipite pe parbriz au devenit mai atenţi unde-şi expun maşinile, după ce în oraş au început acţiunile de ridicare a vehiculelor.

Într-o primă etapă, de pe domeniul public au fost ridicate cinci maşini ofertate clienţilor interesaţi. „Conform procedurii, cu cinci zile înainte de a trece la ridicarea maşinilor îi anunţăm pe oameni lipind un fluturaş pe parbriz.Împreună cu agenţii de la Poliţia Comunitară, identificăm acele maşini care sunt expuse spre vânzare pe domeniul public, pe spaţii verzi sau trotuare", spune Vilhelm Sfarghie, administratorul societăţii XdataSoft, care se ocupă de această operaţiune.

Deşi hotărârea de consiliu local 512 care stabileşte procedura de ridicare a maşinilor a fost adoptată de aproape un an, abia zilele trecute au fost demarate primele operaţiuni de ridicare a autoturismelor expuse la vânzare în locurile care încurcă circulaţia rutieră sau pietonală. „Eu am un anunţ pe maşină că e de vânzare, dar nu cred că deranjez pe nimeni cât timp o ţin în parcarea de reşedinţă închiriată pe un an", spune pietreanul Ionuţ Gherasim.

Reprezentanţii societăţii care se ocupă de ridicarea maşinilor spun că primele efecte ale acţiunii deja sunt vizibile. „Din cele 9 maşini identificate în cea de-a doua etapă, doar două  mai sunt expuse spre vânzare şi riscă să fie duse în spaţiul amenajat lângă puntea de la ştrand", mai spune reprezentantul XdataSoft.

Taxa pe care trebuie să o plătească proprietarul pentru a-şi recupera maşina ridicată este de 350 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite