Județul Neamț a câștigat cinci noi medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidații din județ care au susținut concursul de rezidențiat au fost declarați admiși și așteaptă repartițiile de la Ministerul Sănătății. Anul trecut, un singur candidat la rezidenţiat a optat pentru un post în Neamţ.

Cei cinci medici care vor profesa în sistemul sanitar din Neamț sunt Daniel Brăiescu, Victor Căescu, Nina Lazăr, Ionel Smoc şi Mioara Trofin. Aceștia au susținut examenul alături de alți 411 absolvenți ai facultăților de medicină pentru cele 413 posturi scoase la concurs.

În Neamț au fost scoase la concurs nouă posturi. Cinci dintre acestea au fost pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă, trei la centrul de primiri urgențe al Spitalului Roman şi unul pentru Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare judeţ în parte, iar repartițiile de la Ministerul Sănătății vor fi comunicate Direcţiei de Sănătate Publică.

Tinerii medici care au obţinut punctaj de promovare la concursul de rezidenţiat, dar fără loc sau post, pot fi încadraţi ca rezidenţi în medicina de familie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite