Pompierii din Neamț au primit două autospeciale de capacitate mărită pentru stingerea incendiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cheile autospecialelor au fost predate pompierilor la Piatra Neamț
Cheile autospecialelor au fost predate pompierilor la Piatra Neamț

Cele două utilaje VOLVO vor deservi Detașamentele de pompieri de la Roman și Târgu Neamț. Fiecare dintre autospeciale costă 1,3 milioane de lei și are o capacitate de stocare de 5000 de litri de apă și 500 de litri de spumogen.

Cele două autospeciale de capacitate marită pentru stingerea incendiilor, descarcerare și prim ajutor au intrat în posesia ISU Neamț joi dimineață. Echipamentele au fost predate de conducerea Consiliului Județean, instituție care este membru în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, organism care a achiziționat utilajele printr-un program cu fonduri europene.

Mașinile costă 1,3 milioane de lei fiecare și sunt primele de acest gen cu tracțiune pe șasiu VOLVO 6X 6, au rezervoare de 5000 de litri de apă și 500 de litri de spumogen, modul de descarcere și pompă de înaltă de presiune în două trepte.

„Aceste mașini ne vor ajuta la scăderea cât mai mult a timpului mediu de răspuns în intervențiile din mediul rural. Efectele sunt punerea la adăpost a vieții oamenilor și se limitează pagubele materiale", a spus colonelul Ioan Nițică, șeful ISU Neamț.

Una din cele două mașini va deservi activitățile din zona rurală ale pompierilor de la Detașamentul Roman, iar cealaltă va fi utilă pompierilor din Târgu Neamț.

Prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „EURONEST", Consiliul Județean Neamț a achiziționat anul trecut trei autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate medie. Achiziția a fost făcută prin POR-Axa prioritară 3, pentru îmbunătătirea dotării Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Pentru realizarea proiectului, din bugetul județului a fost alocată anul trecut suma de 775.000 de lei. Valoarea totală a proiectului derulat la nivelul întregii Regiuni de Dezvoltare Nord-Est este de 30 de milioane de lei.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite