Volei: România-Cipru se joacă la Polivalenta din Piatra Neamț. Naționala trebuie să învingă pentru a spera la Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă au învins în meciul tur disputat la Limassol, „tricolorii” au nevoie de victorie și în manșa a doua a dublei cu ciprioții pentru a evita un set de baraj. Naționala de volei seniori este pregătită de profesorul pietrean Dan Gavril,  antrenorul echipei locale VCM LPS Piatra Neamț.  

Primul pas pe drumul calificării la Campionatul European îl constituie turul preliminar pe care România îl are de disputat cu Cipru. În prima întâlnire disputată duminică în deplasare, tricolorii au învins cu 3:2. Pentru a nu risca disputarea „setului de aur", românii trebuie să câștige și partida retur programată la Piatra Neamț.

Dacă vor reuşi să treacă de ciprioţi, tricolorii vor evolua în Grupa D, alături de echipele din Grecia, Finlanda şi Muntenegru. Prima clasată din grupă va obține calificarea la turneul final al Campionatului European din 2013, iar locul secund va susține un baraj cu locul 2 din grupa B.

Antrenorul care pregătește lotul naţional de seniori al României este pietreanul Dan Gavril, de la VCM LPS Piatra-Neamţ. Tehnicianul a ajuns la cârma Naţionalei după ce Stelian Moculescu şi Aurel Vlaicu au renunţat la conducerea tehnică. La propunerea Federației, Dan Gavril a acceptat să conducă naţionala până în luna august, secondat de Ovidiu Macarie (Zalău).

Partida România-Cipru va avea loc în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, cu începere de la ora 17.00

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite