Pod cu două ronduri giratorii deschis pentru circulația rutieră în centrul orașului Piatra Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul pietonal peste Cuejdi a fost transformat în traversare rutieră
Podul pietonal peste Cuejdi a fost transformat în traversare rutieră

Vineri, 1 iunie a fost dat în funcțiune podul care unește Bulevardul Dacia de strada Orhei, în zona complexului comercial Unic. Proiectul continuă până în toamnă cu acoperirea unei porțiuni din albia pârâului care traversează orașul de la nord la sud și se varsă în Bistrița.

Podul rutier deschis în centrul orașului permite accesul direct al șoferilor care vor să ajungă din centrul orașului spre breteaua de circulație ce duce spre cartierul Dărmănești, respectiv spre Spitalul Județean de Urgențe Neamț.

Citește și: Piatra Neamţ: Albia Cuejdiului acoperită cu platforme rutiere

Vremea rea a încremenit șantierele din Piatra Neamț FOTOGALERIE

„Mă bucur că putem circula pe podul de la Unic și că am fluidizat circulația în această zonă centrală a orașului", a spus primarul Gheorghe Ștefan

Obiectivul inaugurat pe 1 iunie reprezintă doar una din componentele proiectului cu finanțare europeană intitulat „Crearea de spații publice urbane în Piatra Neamt, prin construirea unui pod, a unei arii de parcări și amenajarea complexă a pârâului Cuejdi". Din valoarea totală de 42 de milioane de lei, Uniunea Europeană suportă 98% (peste 34,75 milioane de lei), iar primăria contribuie cu 2% (709.000 lei) plus TVA-ul (6,5 milioane lei).

„Lucrarea va continua la partea de structură rezistență, astăzi am dat în funcțiune doar partea care privește circulația pe pod", a spus inginerul Maricel Chiru, șeful de șantier.

Lucrările demarate în aprilie 2011 trebuie finalizate în termen de 30 de luni, însă reprezentanții constructorului, SCIM Constanța au declarat că execuția efectivă va dura doar 18 luni.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite