Încep lucrările la Palatul de Justiție Neamț. Va fi cea mai mare clădire administrativă din zona Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhitectul Mihai Tulbure a lucrat trei ani pentru a realiza proiectul Palatului de Justiție
Arhitectul Mihai Tulbure a lucrat trei ani pentru a realiza proiectul Palatului de Justiție

Clădirea va ocupa o suprafaţă de aproape 19.000 de metri patrați și va costa aproape 75 de milioane de lei. Cel mai mare sediu de instanțe din țară va avea 15 săli de judecată. Arhitectul care a lucrat la proiect a  consumat peste 1000 de metri liniari de foi de hârtie. 

Lucrările de construire a Palatului de Justiție vor demara luni pe o suprafață de teren concesionată de Consiliul Județean situată pe strada 1 Decembrie, lângă Școlile normale. Clădirea va asigura atât funcționarea Tribunalului Neamț, cât și a Judecătoriei.  

Valoarea investiţiei care va fi asigurată din fonduri bugetare de la Ministerul Justiției este de 49,8  milioane lei fără tva, cu o treime mai mică decât cea înscrisă în documentaţia de licitaţie.

Construcția este prevăzută să aibă demisol, parter şi şase etaje în care vor funcționa 15 săli de judecată , 11 birouri arhive, 6 boxe pentru arestaţi, un cabinet medical, o sală a paşilor pierduţi şi 34 de locuri de parcare.

Proiectul Palatului de Justiție din Piatra Neamț

Proiectul a fost întocmit de suceveanul Mihai Tulbure, arhitectul lucrând trei ani pentru a definitiva pe hârtie cea mai mare clădire din Moldova.

„Este cea mai mare clădire administrativă din Moldova. Va avea 19.000 de metri pătraţi, pe şapte nivele şi depăşeşte Palatul de Justiţie din Iaşi. Pentru a realiza proiectul am consumat peste o mie de metri liniari de foi de hârtie", spune Mihai Tulbure.

Construcția Palatului de Justiție din Piatra Neamț urmează să fie realizată în următorii doi ani, însă lucrările s-ar putea întinde pe o perioadă mai marem, în funcțiie de alocațiile bugetare anuale asigurate prin buget de Ministerul de resort.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite