Cavalerii de Hunedoara s-au duelat, de Ziua Muzeelor, la Piatra Neamț FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Ordinului „Cavalerii de Hunedoara"  au făcut vineri seară o demonstraţie de mânuire a armelor. Spectacolul a atras interesul trecătorilor care s-au oprit să urmărească lupta cu săbii, şi dansurile medievale.

Spectacolul s-a desfășurat în aer liber, pe platoul din fața Muzeului de Istorie. În acest cadru, au fost prezentate cântece, dansuri și demonstrații de lupte medievale.

image

Click pe poze pentru fotogalerie

La acțiunea organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor au participat elevi și profesori de la școlile „Nicu Albu" și „Elena Cuza", și membrii Asociației „Ordinul Cavalerilor de Hunedoara".

„Este vorba despre o serie de dansuri și poezie medievală și de o simulare de luptă susținută de membrii Ordinului Cavalerilor de Hunedoara care au avut amabilitatea să vină pentru prima dată la noi în oraș, și să desfășoare acest spectacol de senzație", a spus Lucian Uță, muzeograf la Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra Neamț

Spectacolul prezentat de membrii Ordinului „Cavalerii de Hunedoara" reprezintă finalul unui proiect de elevii celor două școli pietrene, și două instituții din Hunedoara, în cadrul programului national „Școala altfel".

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite