Stocurile de vaccin antirabic existente în Neamț mai ajung doar pentru o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dozele de vaccin existente la Spitalul județean și la unitățile din Roman și Târgu Neamț sunt suficiente până în iunie, dacă nu apar focare deosebite de infecție, iar  cazurile nu vor depăși media lunară.

Reprezentanții DSP Neamț spun că la secția infecțioase a spitalului din Piatra Neamț sunt pe stoc circa 300 de doze, iar la celelalte două unități mai sunt câte 40 de doze disponibile.

„Probleme pot apărea de luna viitoare, dar nu avem de unde să știm câte cazuri vor trebui tratate în această perioadă. Este o problemă care nu ține de noi, ci de relația contractuală a Ministerului cu producătorul de vaccin antirabic", a spus Roxana Pipirigeanu, șeful Compartimentului Epidemiologie din cadrul DSP Neamț.

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare „Cantacuzino" există un stoc de aproximativ 2.500 de doze de vaccin antirabic, care pot fi utilizate de către unităţile sanitare ce realizează tratamentul postexpunere al plăgilor rabigene.

Producătorul francez al vaccinului antirabic, SANOFI - PASTEUR, a asigurat Ministerul Sănătăţii că, în această perioadă, aşteaptă un lot din import din acest produs şi nu vor exista disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte asigurarea sa pe piaţa din România.

„Distribuţia vaccinului se face prin distribuitorii autorizaţi ai SANOFI - PASTEUR, direct către centrele unităţilor sanitare, astfel încât pacienţii să primească tratament profilactic corespunzător şi în timp util", se mai arată în comunicatul postat pe site-ul Ministerului.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite